Polenresan 27/5 dag: 3

Nu kör vi dag tre då.. de går inte snabbt med dessa inläggen direkt..
Denna dagen spenderades på Auschwitz så jag har en miljon bilder... kommer bli intressant att välja ut några bland dom..yey.
 

Vårat hotell i Krakow låg ungefär en timme ifrån Auschwitz så det var bara att hoppa in i bussen och vänta på att vi skulle vara framme. Vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt, några regndroppar blev det i slutet på den första rundturen.. men vi överlevde!
 
 
När vi kom dit blev vi uppdelade i två grupper. varje grupp hade en guide som guidade oss (lol självklart) genom Auschwitz 1 och Auschwitz Birkenau. När vi började runfvandrigen kändes allt så overkligt.. stället var verkligen inte som man hade tänkt sig, det kändes som en plats som var uppbyggd efter och eftersom de har "konserverat" byggnaderna så ser dom nya och fräscha ut. Men för mig, och flera andra så kändes det väldigt tugnt att gå där inne, deprimerande och dystert.. Alla byggnader var som små museum..vilket gjorde det lite svårare att förstå vad som verlkigen hade hänt där.
 
 
 
Glasögon, skor och resväskor.
 
 
Cyklon B & Ugnarna.
Sen va de slut på rundturen på Auschwitz 1, vidare till Birkaneu med buss.
 
 
 
 
 
 
Efter den känslofyllda runturen på huvudmålet på resan så blev de lite fika och sen åkte vi tillbaka till hotellet, badade i polen som fanns där och sen åkte vi in till stan för att äta och kolla runt :)
 
Jag, Hanna, Kairn, Alice, Jonas, Johan och Coffe käkade på en supermysig restaurag med sjuuukt god mat!
Killarna köde på kött och vi tjejer körde på nån supergod friterad kyckling med potatis och en asgod sallad till!
 
 
Superfin bild på Jonas och Hanna ifrån restaurangen.. ja ni ser ju hur mysigt de va där inne ^^
 
 
Avslutade kvällen med att gå runt på torget och så. Stannade vid ett mysigt litet café och köpte någon mumsig fruktgrej med grädde, men den såg dock godare ut än den var.. (;
Innan vi tog bussen hem skulle vi gå förbi nåt konstogt slott... och så samlades vi vid en drak-staty som sen började spruta eld...de va creep om något!
 
 
lol på att detta inlägget tog hela dagen att göra... till och från då.. hehe ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0