Q&A in the USA

Skulle ha svarat på denna kommentaren för ett bra tag sen då jag fick den för över en månad sen hehe men bättre sent aldrig antar jag! Men tänkte att eftersom jag har så mycket fler läsare nu än i början av mitt utbytesår så fråga på vad som helst så kommer det upp ett inlägg med svar snart om! :)
 
Hej och tack för en intressant blogg :) 

Jag ska själv åka som utbytesstudent till USA nästa år. Har inte kommit speciellt långt än, då vi nyss betalat in antagningsavgiften. Jag går första året på gymnasiet och mina klasskamrater kommer alltså att gå tvåan när jag är borta i USA. Det betyder att jag inte kommer att ta studenten med dem och framför allt inte med mina bästa vänner. Jag har börjat få ångest över resan, då jag först nu faktiskt har insett att jag måste gå ett extra år här hemma i Sverige, medan mina kompisar och min årskull tar studenten och åker ut i världen för att resa. Vissa dagar vill jag verkligen åka medan jag känner mest ångest över det andra dagar. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Vad tycker du? Hur känner du inför att gå ett år extra? 
 
 

Först och främst, tack så jätte mycket! värmer verkligen att få höra positiva saker om bloggen :)
Du, jag försår PRECIS hur du känner för jag var i precis samma sits, bortsett från att jag inte ens är hemma när alla mina bästa vänner tar studenten då jag åkte efter tvåan.
En sak du får tänkta på är att du kommer göra ditt LIVS STÖRSTA äventyr medan dom fortfarande sitter i skolbänken och nästan alla fortfarande bor hemma. Nu när jag är ivär här borta i USA vågar jag inte ens föreställa mig hur mitt liv skulle sett ut om jag inte gjort detta beslutet. Inte det att sista året i gymnasiet var grejen men vad som händer efter. För det är så galet många dörrar som kommer öppna för dig här borta, det kommer inte alltid vara lätt och långt ifrån en dans på rosor men du kommer lära dig så galet mycket som du kommer ha nytta av i framtiden och du kommer växa så mycket. Du kommer komma utanför din comfortzone och göra saker du aldrig skulle gjort hemma och framförallt så kommer din engelska bli så mycket bättre. Jag tror inte att min engelska har blivit så jättemycket bättre än när det kommer till ordförråd och så men det kommer! Men vad som händer är att det är mycket, mycket lättare att formatera meningar och jag tänker på ett helt annat sätt. Som alla andra säger så kommer inget att ha ändrats när du kommer hem förutom att någon kanske fått körkort, någon skaffat pojkvän eller flickvän och att någon har flyttat hemifrån men du kommer inte att vara samma person som innan, på ett positivt sätt!
Sen att du har ett extra år att ta efter dom kan kännar som en stor sak när de är ute och reser men när det väl är din tur att åka ut i världen igen så kommer du vara så mycket mer erfaren och självständig!
Precis som jag och min kusin Marielle, som bodde i Australien i ett halvår, pratade om på skype härom dagen; att det nog är viktigt att göra den första resan på egen hand för annars kommer du alltid vara van vid att ha stöd ifrån kompisar vid sidan, vilket ingen av oss två har eller hade.
xx
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sophia

asså ååh vad fint och bra skrivet!!

Svar: tak så mycket, de värmer erkligen att höra! :D
Jessica Skantze

2014-10-16 @ 23:14:17
URL: http://sophiaiusa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0