svar på kommentar

M: Hej Jessica :) 
Brukar kolla in på din blogg varje dag och det är verkligen kul att läsa om ditt utbytesår! En av de bästa bloggarna helt klart :) 

Har en fråga: Hur lärde du känna dina vänner? Var det från någon sport? Var det du som tog initiativet eller var det dem? Jag är inte världens mest utåtriktade person, samtidigt som jag inte är blyg, och kan ha lite svårt att "släppa loss" om jag inte känner mig helt säker i en situation och känner personen någorlunda. Hur var du som person när du kom till USA? Utåtriktad, lite blyg osv? Var det enkelt att lära känna andra? Förstår att man måste sätta sig i många situationer där man kommer känna sig obekväm men undrar bara hur det var för dig :) Känner du redan att du växt som person? 

Lycka till och njut av ditt år!
 
Hej där! åhh vad glad jag blir av att höra det! :) spciellt emd tanke på att jag tappat sjukt många läsare det senaste pga att jag inte har tid att uppdatera så ofta längre :/
 
När jag först kom hit till Cali så hade jag ju ingen skola på en vecka men min värdsyster är bara två år yngre än mig så jag lärde känna många av hennes kompisar då man i början spenderar nästan all tid med sin värdfamilj och några av hennes kompisar går även i min skola :)
Sen när skolan väl började så var det 2000 nya ansiken överallt (lite jobbigt för mig som är kass på namn och svårt kommer ihåg folk haha) och olika folk i alla mina klasser.
Den första personen jag kom nära var Yante då vi båda pratade med får foto lärare i början av lekionen andra dagen i skolan så vi blev vänner ganska fort och hade lunch tillsammans!
Sen har det vart ganska svårt att lära känna folk då de flesta redan har sina vängrupper men man får ge det tid helt enkelt!
jag har alltid vart blyg av mig runt nya människor så det har vart en utmaning men så lärde jag känna Adriana och Natalie som var i samma fysik class som Yante (har även sculpture med Adriana) och sen runt första skoldansen så började jag lära känna många av deras kompisar (som är med på PraVe bilderna).
Så att lära känna folk är som en kedjereaktion - om du lär känna ett fåtal personer så lär du snart känna deras vänner osv osv. Men det är som dom säger, när de tre första månaderna har passerat så blir allt MYCKET lättare (inte nödväntigtvis med familjen men med vännerna lol) så ge det tid men försök att vara så utåtriktad som möjligt och prata med folk på lektionerna, det var t.ex dä jag lärde känna Pasiano och nu är jag vän med flera av hans kompisar t.ex Annika som jag har sulpture med men kräv inte för myket av dig själv för även om det ser ut som att allt är toppen på bloggen så är det inte det. (Har t.ex spenderat hela dagen i sängen framför datorn med ångest för jag vet inte vad jag ska göra lol) men insåg sen att det är okej att ta en dag och inte göra ett skit för de behöver man ibland.
Sen kan ren tur leda till större saker, t.ex när tjejen som sitter brevid mig i sculpture inte var i skolan en dag och min lärare sa till Bailey att sitta där oh nu är vi jättebra kompisar!
Det är svårt att säga om jag växt som person än men jag tror nog ändå de då jag tog mitt livs största kliv när jag kom hit och inte kände en själ och nu har jag en hel del vänner här även om jag inte kommit alla nära än, jut gotta give it time helt enkelt. hoppas detta var svaren på dina frågor, annars, fortsätt fråga haha så ska jag försöka att svara snabbare då haha ;)
 
 
Annapaola, Yante, Adriana, Greg och Calum Hood ifrån 5sos haha jokes men är han inte lik honom eller vad?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0