Who I am

I dagarna lär nog en hel del nya ansikten kika in här då jag fått lov att mejla ut länkten till min blogg till alla på skolan för att förhoppningsvis inspirera andra till att ta beslutet och åka iväg ett år som utbytesstudent!

Så vem är jag? Jag heter Jessica, föddes den 5e december 1996 vilket betyder att jag fortfarande är 17 år och tyvärr är det ett bra tag till... Jag trivs bäst i halvlockingt mörkbrunt hår med ombré eller dipdye (har vart blond, never again), black skinny jeans, tiedye och Vans. Kan vara rätt blyg av mig till en början men inte när det kommer till mina framtidsdrömmar som inte har något med Sverige att göra, vill ut i världen och utforska den!

Älskar med andra ord att resa även om jag inte riktigt kommit utanför Europa... än, annars lägger jag alla mina pengar på kläder och kosertbiljetter hehe.

Spenderar alldeles för mycket tid på internet på sidor som Tumblr, twitter och weheartit, även instagram där ni hittar mig under användarnamnet @JessicaSkantze.

 

 

Jag avslutar nu andra året på Sinclair med inriktning bild och formgivning och kunde inte trivas bättre på skolan för atmosfären är ju helt underbar och en bättre bildlärare kunde jag inte fått! (Shoutout till Rory haha) Även om jag pendlar 2x2h ifrån Mollösund varje dag så är det alltså värt det ändå.

När det kommer till bilden så skulle jag väl säga att porträtt och att experimentera med färg är det jag gör mest, har inte riktigt hittat min grej än.

Trots att jag går bild och form så har musiken och foto större betydelse i mitt liv då jag verkligen älskar att fota och verkligen hoppas att jag kan jobba med det i framtiden. Har nästan alltid med mig systemkameran när jag är ute här hemma, när jag är ute och reser eller så har jag min lilla med mig på konserter.

 

 

Får jag inte lyssna på musik minst 2h varje dag blir jag knäpp och högst upp på min spellista hittar ni mina favoritband som You Me At Six, 5 Seconds of summer, All Time Low, The Killers, Tonight Alive, The Maine, Jonas Brothers, Paramore, Good Charlotte och Demi Lovato men även en hel del annat ifrån topplistorna. (Om inte så har nog en hel del Sinclair elever märkt detta på mitt skåp i skolan haha) Gillar du samma musik som mig så tycker jag redan om dig!

 

 
Till USA då.. (för jag antar att det är därför du är här) hur? vad? varför?
Har redan skrivit ganska mycket om förberedelserna inför usa i de olika usa-relaterade kategorierna i menyn till höger men kan fatta mig kort. Har länge längtat bort ifrån Sverige och vart så himla sugen på att testa på det amerikanska high school livet. Det hela började med att jag skulle på språkresa till usa men slutade med att jag nu ska gå ett läsår (19 aug-4 juni) på High School i Chico, norra Kalifornien som jag fixat via den Svenska utbytesorganisationen Explorius. Där kommer jag bo hos en (underbar) värdfamilj med min värdmamma Jessica 33 år, värdsyster Leena snart 16 år och värdbror Jeremy 7 år. 
Kommer att kunna välja på massa olika klasser som skolan har att erbjuda. Man läser alltså inget speciellt program och mina betyg jag får där nere kommer inte att räknas, ska försöka ta så många roliga classes som möjligt men ett par är obligatoriska! Är det många som har frågor kan jag slänga ihop en frågestund! 
Håller även på med ett längre inlägg om USA då jag fått förfrågan på det men har redan skrivit en hel del i tdigare inlägg, men önska gärna vad ni vill att jag ska ta med!
 
HÄR har jag skrivit om min placering, HÄR om för beredelserna och HÄR finns en del frågor och svar så länge.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0