New York - Dag 1

05:15 ringde klockan och då vare bara att släpa sig ur sängen för att fixa det sista innan vi åkte hemifrån vid 06. Var framme vid Landvetter ungefär 08:20 och då checkade vi in mig samt checkade in väskorna och sen innan säkerhetskontrollen var det dags att säga hejdå till familjen vilket var fruktansvärt jobbigt, började störtlipa haha, vilket dock inte är så kontigt då jag ska va borta så sjukt länge.

Efter incheckningen träffade jag Sanna ifrån Borås som ska på samma soft-landing camp vilket var himla awesome så man hade någon att prata med lite. Boardade planet direkt efter incheckningen och där såg jag även två till som åker med Explorius. 08:25 lyfte planet mot Stockholm och esan var kort så gjorde inte mycket mer än att lyssna på musik vilket var skönt. Landade 9:20 och mötte upp Sanna igen och även Matilda och Leo som flög med ifrån Göteborg. Letade oss ifrån terminal 4 till 5 där vi även träffade en av killarna som jobbar på Explorius och bytte några ord innan vi gick bortåt mot säkerhetskontrollen och boardade planet mot staterna.

Lyfte någon gång efter 10:45 (skulle lyft 10:25) och då fick jag sitta bredvid Sanna och Matilda L och på andra sidan gången satt Leo och Alfred som ska på samma soft landing camp! Vi var totalt 9/10 st som flög ifrån Sverige!

Väntade ivrigt på lunchen som serverades någon timme efter start och det som stod på menyn (eller snarare sagt låg på brickan) tror jag var kyckling hahah! Även en liten sallad och jordgubbspaj fick man. Helt ok gott iaf! Pratade mycket med tjejerna under resans gång och lyckades även sova någon timme eller så. Något som dock sög var att man kunde välja vilken film man ville se då tv-skärmen var på sätet framför men den startade liksom inte för att man valde den utan dom kördes om och om igen så man hamnade typ mitt i filmen om man inte hade koll. kollade lite på Welcome to Sweden, Suburgatory och nåt surfpogram så överlevde de 7,5 timmarna ganska bra ändå!

 
Sanna & Matilda

Landade 18:40 och då möttes alla 10 utbytisar när vi gått av planet för att gå genom passport security tillsammans, vilket tog en hel evighet. Segaste jag vart med om typ.

Men när vi var klara där sa vi hejdå till en av tjejerna som åkte med ifrån Göteborg då hon skulle vidare till sin värdfamilj direkt pga försenat visum och sen gick vi och hämtade våra väskor som antagligen redan åkt på bagage bandet i en timme haha.

En sista kontroll passerades innan vi var klara och mötte en av killarna ifrån Explorius och ett gäng norskar, tog ett skytrain två stationer där en buss hämtade upp oss och tog oss till hotellet.

Träffade ännu ett gäng utbytisar på hotellet och fler kom dit senare så vi är väl 30-40 svenskar, danskar, norskar och tyskar, i väntan på att få våra rum. Hade turen att få dela rum med Matilda och Sanna vilket inte kunde blivit bättre!

Efter någon timmes chillande på rummet mötte vi alla nere i lobbyn för att äta vilket dock blev en timme försenat. Kvällens val var inte så roliga och min första amerikanska pizza var en besvikelse haha. Avslutade dagen med ett litet möte om de kommande dagarna och en lära känna grej där vi var två och två och skulle presentera personen bredvid oss för varandra! Satt i lobbyn och tog det lugnt innan vi drog oss upp till rummet där jag är just nu och avslutar denna långa, första och ganska fantastiska dag i USA. För nu är jag faktiskt här och det är i detta land jag kommer att bo i det kommande året. HUR SJUKT?! Gonatt ifrån andra sidan Atlanten


Kommentarer
Postat av: Felicia Forsgård

Hej! Jag ska förmodligen åka på utbytesår nästa år. Har du några tips på hur man kan tjäna ihop pengar till ett utbytesår? ^^

Svar: helluuuu, gud så kul att höra!gör småjobb på helger som barnvaktning, klipp gräs, spara eller skaffa ett jobb på typ mcdonalds :) jag hade sparat en del pengar innan då jag är en spara och inte en slösa men sen har jag haft två jobb i sommar också. du kan söka stipndier också annars har jag inte så många mer tips :)
justde, jag har även sålt tavlor så om du har en talang, utnyttja den! du kan ju också sölja kläder och sånt du inte använder längre på en loppis :)
Jessica Skantze

2014-08-10 @ 19:56:50
URL: http://fforsgard.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0