The exchange challenge

Har ramlat in på flera utbytesbloggar de senaste dagarna som gjort "the exchange challenge",
så tänkte att det var min tur också. here we go!
 

Vilket land ska du till?

 USA

 

Vilken organisation reser du med?

Jag har två organisationer, en i Sverige och en i USA.

Min svenska organisation är Explorius och min Amerikanska är CETUSA. Är riktigt nöjd med båda hittills!

 

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad? 

Har ju haft sån tur att jag redan har fått min placering i Chico, Kalifornien. Men när jag började hela ansökningsprocessen så var Kalifornien, Hawaii och Florida de klassiska number one choises, nära havet lixom haha.

 

Har du fått familj eller gjort stat/region-val?

Jag gjorde aldrig något delstatssval då det kunde kosta upp till 7000 Svenska kronor extra... så kände att ödet fick avgöra haha. Efter att jag pluggat in mig på hela utbytesgrejen (läsa bloggar etc etc) så insåg jag att jag skulle trivas lika bra i Michigan.. för det är faktiskt värdfamiljen som är det viktiga för att man ska må bra! Sen strök jag Florida på min lista pga sjukt hög luftfuktighet haha och Hawaii kändes lite litet och att jag inte kommer få upptäcka andra delar av USA genom resor man kanske gör med sin värdfamilj osv. Men, jag hamnade ju i älskade California ändå, i världens underbaraste familj av vad jag sett hittills, så jag är hur nöjd som helst!

 

Kommer du åka på något förberedelseläger? 

YESBOX! 5 dagar i New York City med sightseeing, shopping, förberedelsemöten och nöjesfältet six flags!! Och sen är det ett tredagars avreseläger i Washington DC när man åker hem igen men får se hur det blir med tanke på att min familj kanske kommer ner i slutet av året :)

 

Vad ser du mest fram emot?

Åh... vart ska jag börja haha. Asså som blivande utbytesstudent har man ju lite väl höga förväntningar så försöker att inte ha det nu.. Men först och främst att få träffa min värdfamilj och min värdsyster som är så himla go och bara två år yngre än mig! (dock är det ju hon som kommer få köra runt mig då hon kommer ha bil haha) Men sen verkligen att få gå all in på tradiditionerna som Thanks Giving, Halloween, Jul (ska bli intressant att fira i värmen) och sen har dom tydligen någon äggjakt på påsk.. hehe. Annars ser jag verkligen fram emot att få känna lite (MYCKET) school spirit! Och sen får jag inte glömma roadtrippen jag, min vsyster Leena och vmamma ska göra till LA den helgen när Leena fyller 16 i september!

 

Vad fruktar du mest?  

Asså... det är ju en del man oroar sig över.. Men delen  att vara en lost puppie första dagen i skolan behöver jag inte tänka på då jag har min värdsyster så jag hoppas att det kommer gå bra. Men att något hemma händer som gör det ännu jobbigare för mig att vara på andra sidan jordklotet, att det kanske blir jobbigare att skaffa kompisar än det vart för andra? I don't know men hemlängtan kommer man ju känna ibland oavsett hur bra man trivs men jag kommer ju alltid hem igen så jag tror det kommer gå bra ändå.

 

Vill du prova någon ny sport? 

Jaaa! Ska försöka satsa på att komma med i Volleyboll teamet då det är en av de få sporter jag verligen tycker om. Eftersom de har olika säsonger för lika sporter så kanske tennis hade vart något också. Om skolan inte tar för dödsseriöst på cheerleadingen så hade det vart kul också.

 

Vad kommer du sakna mest? 

Marabou. HAHA! Nejen det gamla vanliga, vänner, familj, friheten och jag trodde aldrig att jag skulle säga det... lokaltrafiken (även om den suger) för man kan inte ta sig någon stans i usa utan bil typ. Farmors mat och min bildlektioner.

 

I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?  

Har inte riktigt tänkt på detta så mycket men om min organisation fixar en resa till Hawaii så får vi väl hoppas att jag kan åka med på den för det hade vart så grymt!

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land: 

Hawaii, Grand Canyon, Las Vegas.

Självklart Hollywood också men dit vet jag ju att jag ska.

Och sen San Francisco också men kommer ju inte bo så lågt ifrån det! :)

 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Alltså... den enda personen som kan se till att det blir bra är ju jag själv, så det handlar ju helt om vad man har för inställning och hur jag tar vara på chanserna jag får. Men med tanke på hur länge jag velat detta så hoppas jag att jag kommer göra det bästa av det. så ja!

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Joanna

Har nu länkat dig på min blogg. Kram! :)

2014-04-14 @ 14:38:49
URL: http://nattstad.se/JoannasUSA
Postat av: Emilia K

Sv: Hej Jessica! Vad kul att du ska åka som utbytesstudent :D Jag ska också till Kalifornien, men jag ska flytta dit. Två av mina kompisar ska åka som utbytesstudenter till USA, sen har jag kontakt med folk som ska åka för det känns som att man ska göra samma sak ungefär, haha. Men såklart kan jag länka dig! :) kram!

2014-04-14 @ 15:12:19
URL: http://nattstad.se/emiliakershaw

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0