How to make Cake Pops!

Godmorgon!
Var ledig igår så spenderade dagen med att försöka plugga, baka och sen på kvällen vad jag, Johan och Jonas nere hos Hanna och bara chillade.
Vi gjorde tacos, kollade på film och lite så, himla bra kväll!
Har under hela den senaste veckan vart jättesugen på att baka något tack vare weheartit så igår när mamma bakade apelsin sockerkaka på morgonen bestämde jag mig för att sno halva när den var färdiggräddad för att göra Cake Pops!
tänkte berätta hur jag gjorde för de blev så himla gott :)
 
 
Okej, mamma gjorde alltså en citron sockerkaka och när det var färdig i ugnen tog jag halva, smulade sönder den en del och blandade ner philadelphia ost och lemon curd för att det skulle bli som en deg som skulle gå att rulla.
Gick inte efter något speciellt recept utan jag kände efter hur mycket som var lagom, använde mig av lemon curden för att det skulle smaka mer citrus, tog dock inte så mycket av den.
 
 
kakan innnan jag har i philadelphia osten och lemon curden
Sen började rullandet av alla bollarna. Tyckte att storlekan blev rätt bra faktiskt, ungefär som en liten hemmagjord chokladboll. Efter det var det in i frysen i ungefär 30 min som gällde för att dom skulle bli lite hårdare.
 
 
Sen smälte jag vit choklad som jag skulle ha på dem. 
Egentligen ska man väl anända sig av riktiga lollipop pinnar när man gör detta men vi hade inga så jag tog grillspett och delade de i två. Kanske inte det bästa men det funkade rätt bra som lösning ändå!
 
 
Och så började doppandet i chokladen och sen valfri topping.
Tänk på att eftersom de har varit i frysen så är de himla kalla och chokladen stelnar fort, vilket jag inte riktigt förstod först... så försök att vara lite snabb med toppingen då!
 
 
På mina hade jag kokos, silverströssel, julgrans strössel och krossade Marianne då vi inte hade några polkagrisar hemma :(
När jag hade gjort lite mer än hälften så hällde jag i blå karamellfärg i chokladen och gjorde några blå cake pops också! 
Inte så himla svårt men lite pilligt om man inte har tid eller tålamod, eftersom jag bara hade ungefär en halv sockerkaka så blev det bara 12 stycken men detta var bara en testomgång inför Jul för då ska jag göra det igen!
Funderar på att göra det på mjuk pepparkaka då... men det får vi se om en vecka :)
 
Lite fler bilder på resultatet :)
 
 
avslutar med bilden som jag la upp på instagram ^^
 
 

Kommentarer
Postat av: maria lund

ååååh va gott!

Svar: oooohja!
Jessica

2013-12-14 @ 13:11:05
URL: http://mariastl.blogg.se
Postat av: MATILDA

gud så gott!

Svar: det var det verkligen!
Jessica

2013-12-19 @ 10:48:08
URL: http://matildays.forme.se
Postat av: Julkulan

Grymt! Ser supergott ut med :)

Svar: det var dom verkligen :)
Jessica

2013-12-23 @ 11:22:31
URL: http://julkulan.blogg.se/
Postat av: Amanda

Fiiiina! :) Hur får du dom så att inte det klegga överallt och så att chokladen inte blir s.k. platt när man ska låta de torka..? :)

Svar: tack :)jag hade mina i frysen en halvtimme innan jag toppade dom i chokladen och då stelnade de himla fort! sen ställde jag dom i glas istället för att lägga dom ner :)
Jessica

2013-12-23 @ 11:28:41
URL: http://jagfattarnada.blogg.se
Postat av: Sofia

ser otroligt gott ut !!:)))

Svar: det var det! :D
Jessica

2013-12-23 @ 11:35:16
URL: http://fiiaaz.blogg.se
Postat av: rememberthiis.blogg.se

så söta :D alltid viljat testa att göra såna

Svar: tack :)
Jessica

2013-12-23 @ 11:35:34
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Ida marie jenny {gravid med bf 29 april} ♥

Åh vad fina :D

Svar: tack :D
Jessica

2013-12-23 @ 11:37:47
URL: http://idasbeauty.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0